Κάνουν ακροβατικά και ρισκάρουν τη ζωή τους για να συντηρήσουν το Σινικό Τείχος!

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς το Σινικό Τείχος διατηρείται σε αρκετά καλή κατάσταση;

Ένα πρόσφατο βίντεο που δείχνει εργάτες να συντηρούν ένα κομμάτι του Τείχους στην περιοχή Jiankou έχει γίνει viral στο διαδίκτυο. Μέσα από αυτό βλέπουμε το ρίσκο που παίρνουν οι άνθρωποι αυτοί για να το συντηρήσουν. Οι εργασίες γίνονται με το χέρι και όχι με τη βοήθεια μηχανημάτων.

Οι εργάτες κρέμονται στο κενό με σχοινιά για να προσθέσουν τσιμέντο όπου χρειάζεται και όπου παρατηρούνται ρωγμές. Ορισμένες φορές χρειάζεται να περπατήσουν σαράντα λεπτά ανηφόρας για να φτάσουν στο σημείο που χρειάζεται να επέμβουν.

«Είναι πολύ επικίνδυνα εδώ. Ο αέρας είναι πολύ ισχυρός» ακούγεται να λέει ένας εξ αυτών.

Το Σινικό Τείχος είναι το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα. Με όλες τις διακλαδώσεις του, έχει συνολικό μήκος 21.196 χιλιόμετρα.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του ήταν τα εκάστοτε διαθέσιμα στην κάθε περιοχή. Κοντά στο Πεκίνο, για παράδειγμα, το τείχος κατασκευάστηκε από ασβεστόλιθο. Αλλού χρησιμοποιήθηκε γρανίτης ή πυρότουβλο, ακόμη και απορρίμματα σε συνδυασμό με ξύλο.

Υπενθυμίζεται ότι το Σινικό Τείχος κατασκευάστηκε πρίν από περίπου 1.000 χρόνια.

[via]

loading...
loading...

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More